Ionel Ganea, román focista vs partjelző

Labdarúgás / Botrányos jelenet a Temesvár-Rapid mérkőzésen - Ganea összeverte a partjelzőt


A volt válogatott csatár, Ionel Ganea karrierjének végét jelentheti a tegnap esti, Temesvári Poli – Bukaresti Rapid (1-1) mérkőzés.

A találkozó 69. percében a labdarúgó piros lapot kapott, miután bekönyökölt az őt tartó hátvéd, Săpunaru bordái közé. A jelenetet csak Dorin Mudura partjelző látta, hiszen a játék a pályának egy másik részén folyt. A taccsbíró intésére azonban Erdei István játékvezető kiállította a temesváriak csapatkapitányát. Ami ezután következett, minden képzeletet felülmúlt. Ganea nekiesett Mudurának, megnyakászta, hátulról beöklözött egyet a veséjébe, és csak kevésen múlott, hogy nem teperte le a földre a partjelzőt. A középbíró nem lépett közbe, a magából kivetkőzött futballistát csak csapattársai tudták nagy nehezen lefogni.

A mérkőzés végén megszólaló szakemberek példátlanul botrányosnak minősítették a történteket, többen azon a véleményen voltak: a tegnap esti meccs lehet az utolsó Ganea karrierjében, hiszen a szövetség fegyelmi bizottsága bizonyára hosszú időre eltiltja a játékost. A temesvári klubtulajdonos Marian Iancu nem próbálta menteni a futballistát, viszont kijelentette: csapatát módszeresen vadásszák a bírók, és Ganea is azért jutott oda, hogy elkövesse, amit elkövetett, mert folyamatosan provokálták, már az első perctől kezdve.

Forrás: Hírek. Erdély. Románia .: mediatica.ro :. Hírben az 1.