Cristiano Ronaldo vs. Bugatti Veyron


Cristiano Ronaldo vs. Bugatti Veyron verseny
Nike reklámfilm. A Manchester United focistája itt egy Bugatti Veyron típusú sportkocsival méri össze sebességét.

Bugatti Veyron
A Bugatti Veyron egy, a Volkswagen konszern égisze alatt készülő, újkori Bugatti szuperautó, napjaink leggyorsabb, legerősebb közúti autója. Az első olyan sorozatgyártású modell, melynek teljesítménye átlépte az ezer lóerős álomhatárt, illetve sebessége meghaladja a 400 km/h-t.
forrás: WikiCristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (teljes nevén Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) (Funchal, Portugália, 1985. február 5.) portugál labdarúgó, az egyik legtehetségesebbnek tartott mai európai játékos. Támadó középpályás. már 6-7 évesen elkezdett játszani az Andorinha nevű kölyökcsapatban. Nem sokkal később átkerült a sziget egyik legjobb klubjába, a Clube Desportivo Nacionalba. 12 évesen hagyta el Madeirát, amikor a Sporting Lisszabon elvitte. 2002 októberében állt be először a zöld-fehérek első cspatába, s rögtön 2 gólt szerzett a Moreirense ellen. Egyetelen szezont töltött a nagycsapatban, majd odébbállt(25/3) Az MU egy egymás elleni barátságos meccsen figyelt fel rá 2003 nyarán és amolyan David Beckham utódját látták benne, több mint 12 millió fontért. Liverpool, chelsea, Barcelona, Real Madrid és a Milan is meg akarta szerezni. A Sportingban 1500 eurót keresett havonta, MU-ban a hússzorosát kapja hetente. Az eltelt időben az MU egyik legfontosabb labdarúgójává vált. Az EURO 2004 arcát róla mintázták meg.

Cristiano Ronaldo élete

Az „igazi” Ronaldo névrokona, Luis Figo utódja, David Beckham talán méltó követője. Angolul nem tud tökéletesen(de teljesen lehet érteni amit mond!), Manchester azonban már most a lábai előtt hever. És még csak 22 éves.

Gyermekkora: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 1985. február 5-én, egy hétfői napon látta meg a napvilágot Madeira szigetén, Funchalban született,Santo Antónioban pedig lakot. -óceán]]ban fekszik, körülbelül 500 kilométernyire a marokkói partoktól és a Kanári-szigetektől egyaránt. A szüleit José Dinisnek és Maria Doloresnek hívják. Édesanyja korábban szakácsnőként dolgozott, édesapja kertész, a funchali tanács alkalmazottja. A szülőknek négy gyermeke van: Elma, aki 30 éves, Hugo, 29 éves, Liliana, 26 éves és az ifjú Ronaldo. A szülei az akkori amerikai elnök, Ronald Reagan tiszteletére választották az egyik keresztnevét.

A Manchester United: Első idénye után a Liverpool, a Chelsea, a Barcelona, a Real Madrid és a Milan is érdeklődött utána, ő mégis a Manchester Unitedot választotta. Az angolok új Alvalade-stadion megnyitóján,a két csapat egymás elleni mérkőzése után döntöttek a szerződtetése mellett, egyébként már ők is keresték David Beckham utódját. Sir Alex Ferguson később elmondta, játékosai külön kérték, hogy szerezze meg a csapatba Cristiano Ronaldot: „Meccs után a játékosok egyfolytában róla beszéltek, néhány vezető pedig elkezdett győzködni, hogy vegyük meg őt. Persze engem nem kellett különösebben rábeszélni, hiszen egyike azoknak a rendkívül tehetséges fiatal játékosoknak, akik első látásra óriási hatással voltak rám. Kétlábas játékos, akit a pálya bármelyik részén lehet használni.” A fiatal portugál játékos még ma is szívesen emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor az ügynöke bejelentette, hogy a MU le akarja igazolni. Még most is izgalomba jön, amikor erről mesél, ugyanis élete egyik legszebb pillanata volt. „Kétszer is el kellett mondani, mire felfogtam. Nagyon boldog voltam, hiszen a Manchester United az egyik legnagyobb és legjobb futballklub a világon. Arra pedig különösen büszke lehetek, hogy én vagyok az első portugál, aki a klubban játszik.” A Manchester United végül 12.24 millió fontért vitte el, ezzel minden idők legdrágább tinédzser futballistája lett a szigetországban. Öt évre, 2008. augusztus 20-ig szerződött a Vörös Ördögökhöz.

Mottója: „Légy azon, hogy el ne packázd a szerencsédet!”

forrás: Wiki