Veszélyes hegyi útvonal, Spanyolország


Veszélyes hegyi útvonal, Spanyolország
Azt hiszem kalandos lenne az életünk, ha minden reggel ezen az úton kéne munkába / suliba mennünk. Komolyan, még nézni és szédítő ezeket az elhanyagolt, gondozatlan lépcsőket és összetákolt hidakat. Akinek tériszonya van az kapaszkodjon a székbe miközben nézi a videót! :)

Ez a varázslatos útvonal egyébként Spanyországban van és külön nevet is kapott: El Caminito del Rey, azaz A király ösvénye / gyalogútja. Hát igen..

1901-ben kezdték kiépíteni spanyol munkások, mert átjárásra volt szükség a sziklák között. Négy év alatt sikerült létrehozni, valószínűleg nem kevés éberséggel és odafigyeléssel, hogy le ne essenek. A nevét (A király gyalogútja) egyébként onnan kapta ha minden igaz, hogy 1921-ben XIII. Alfonz spanyol királnak keresztezni kellett ezt az útvonalat, ahhoz hogy beiktassák.

A kilencvenes években több ember is életét vesztette ezen a nem veszélytelen kiránduláson a hegyekben. Miután 4 ember meghalt 1999-ben és 2000-ben, a helyi önkormányzat lezáratta az El Caminito del Rey bejáratait. Igaz, a kalandvágyó turisták és hegymászók így is megtalálják a módját, hogy végigmenjenek a 700 láb magas (kb. 210 méter magas) gyalogúton.